Babyfotografie ll Baby’s eerste jaar

[

Baby's eerste jaar...... Waardevolle herinneringen.

De kleine Sep volg ik al vanaf zijn geboorte toen mocht ik de foto maken voor zijn geboortjekaartje. Daarvoor heb ik ook mooie foto’s mogen maken van zijn ouders tijdens de zwangerschap. Sep is nu ruim 8 maanden en ik heb hem nu al vier keer gefotografeerd in zijn eerste levensjaar. Sep zijn ouders hebben gekozen voor het “Baby’s eerste jaar” pakket waarin hij gedurende zijn eerste jaar vier keer wordt gefotografeerd.  Het is zo mooi en waardevol om zijn ontwikkelingen te volgen van newbornbaby naar baby van  4 maanden en nu dan 8 maanden. Als hij zijn eerste verjaardag viert doen we het nog een keer.

Waarom juist in deze maanden?  Omdat in deze periode de ontwikkelingen juist goed te zien zijn. Rond de 8/9 maanden kunnen de kleintjes zelf zitten of ze kruipen al een beetje rond.

De baby’s   kunnen nu ook stevig op hun buikje liggen en hun hoofdje langer omhoog houden. En daar wil je toch zeker ook  mooie foto’s van maar……dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan :).

Van Sep wilden we onder andere een zo’n foto maken op het bed. Hij lag al op zijn buikje, handjes goed, hoofdje omhoog, big smile, ging hartstikke goed totdat…… ik mijn toestel pakte. Sep had in de gaten gekregen dat hij ook om kon rollen op het bed en dat deed hij dus iedere keer vliegensvlug en hij maakte er meteen een leuk spelletje van. Dikke pret had hij en dat is ook te zien aan de foto’s.

Hier een paar tips die wij bij Sep hebben gebruikt:

1). Sep had lekker geslapen en gegeten. Dat is belangrijk want dan hebben ze een goed humeurtje en houden ze het langer vol.

2.) Daarbij heb je de hulp van de ouder(s) hard nodig. In dit geval was Sep met zijn mama gekomen. Laat de ouders vlak naast je zitten en hun kleintje roepen. Dan heb je de meeste kans op een big smile.

3.) Diezelfde lieve moeder legt hem ook iedere keer weer geduldig op zijn buikje, maakt geluidjes, speelt, lacht en knuffelt met hem. Hou ook hier je toestel bij de hand want dan gebeuren de leukste dingen.

4.)Zorg dat de lichtomstandigheden goed zijn waar jij de foto’s  neemt en dat je goed het licht gemeten hebt.

5.) Je moet natuurlijk  ook heel goed opletten, klaarstaan, meebewegen en geduld hebben. Gebruik  daarbij ook snelle sluitertijd (1/500) en pas je diafragma aan.

Je maakt een plan wat je wilt fotograferen en je kunt de tips goed gebruiken maar hou er rekening mee dat de kleintjes vaak hun eigen plannetje trekken.

Ja, het is hard werken met zo’n lief klein mannetje maar……. Je krijgt er waardevolle foto’s van en zoals zijn moeder zei toen we klaar waren….. wat kun je van zo’n mannetje houden!  Love you to the moon and back.

Kijk hieronder maar eens naar de foto’s en zie hoe mooi je de ontwikkeling van Sep kunt zien en hoe trots hij is dat hij kan zitten. Wil je meer informatie over het “Baby’s eerste jaar” plan?  Neem dan hier contact op v

Baby's eerste jaar fotografie, abonnement, werden en omstreken
Baby's eerst jaar. Babyfotografie, Woerden, trots
baby's eerste jaar, Paula Bouman Fotografie
trots, moeder en zoon, babyfotografie, newbornfotografie, waardevolle herinnering
newbornfotografie, Woerden en omstreken, Utrecht, Paula Bouwman fotografie
geboortekaartje, newbornfotografie, Woerden en omstreken, Paula Bouman Fotografie
babyfotografie, baby's eerste jaar, Paula Bouman Fotografie
Zwangerschapsfotografie, newbornfotografie, babyfotografie Woerden

Facebook