Heb je nog kledingadvies? Zeker! Ik vind het belangrijk dat iedereen zich goed en mooi voelt op voor de camera. Op die manier kan ik de mooiste foto's afleveren. Daarom heb ik voor jullie wat kledingadvies op een rijtje gezet. Want dit bepaalt mede de sfeer en uitstraling van de foto's.

Kledingadvies

1. Kleur keuze

Zoals jullie misschien al kunnen zien gebruik ik veel rustige kleuren. Neutrale en aardse tinten maken de foto rustig en zorgen ervoor dat jij er echt uitspringt op de foto. Ook zijn deze kleuren goed te combineren met verschillende achtergronden, vooral als je een buiten shoot boekt. Kies dus voor neutrale, lichte en warme kleuren zoals wit, beige, licht blauw, donker blauw etc. Vermijd felle kleuren zoals geel, groen, roze etc. Deze kleuren reflecteren vaak ook op de huid.

2. Rustige kleding

Kies voor rustige kleding tijdens de shoot. Printjes maken de foto erg druk en leiden de aandacht af van waar het uiteindelijk om gaat, jullie natuurlijk! Vermijd daarom patronen, grote logo's en teksten op je kleding en kies voor effen kleding. Wil je wel een beetje kunnen combineren, kies dan voor mooie materialen zoals wol, kant en zijde. Combineer dat met wat mooie accessoires en je bent good to go!

3. Stem je kleding af met andere

Wanneer je een shoot boekt met meerdere personen is het handig dat je de kleding op elkaar afstemt. Dat maakt de foto een geheel en een stuk rustiger. Dit betekend niet dat iedereen er hetzelfde uit moet zien, maar wel dat de kleuren mooi combineren.

- Doe een beetje onderzoek naar wat jij mooi vindt en wat je in je kast hebt hangen.

- Zorg dat de kleuren bij elkaar passen en niet vloeken.

- Kies een basiskleur en varieer hier mee. Kies voor verschillende tinten in die kleur of combineer ermee. De een draagt een t-shirt in die kleur, de ander een broek of rok.

- Niet doen: Allemaal in een blauwe jeans met witte bovenkleding! Deze kleuren kunnen wel maar mix het dan een beetje. Anders dat wordt het een saaie boel!

4. algemene tips

- Haal je broekzakken leeg. 
- Draag kleding waar jij je comfortabel in voelt en wat lekker zit.
- Draag niet te strakke of te wijden kleding.
Doe liever geen kauwgom in je mond.

En het aller belangrijkste: ontspan en geniet van de fotoshoot!

Vragen?

Ben je na al enthousiast geworden of heb je misschien nog wat vragen? Neem dan contact op via onderstaande button. Ik probeer je zo snel mogelijk antwoord te geven. Wil je liever even brainstormen over een shoot of de kledingkeuze? Dan kunnen we ook altijd even bellen!

Neem contact op